tiistai 15. huhtikuuta 2008

15.4.2008 PPL-lennot

Tänään päästiin sitten käymään Turussa, vihdoin. Homma aloitettiin suunnitelemani reitin mukaan, mutta ennen puoliväliä opettaja antoi paikan jonne tuli arvioida suunta ja etäisyys kartasta ja kuinka kauan sinne menee. Sitten vain pidettiin suunta ja ajettiin arvioidun ajan verran eteenpäin ja todettiin joko olevamme oikeassa paikassa tai sitten ei (laskelmasuunnistusta). Tämä onnistui varsin helposti ja arviot pitivät hyvin kuittinsa. Turkuun saavuimme ilmottautumispaikka SALPA:n kautta josta kiitotielle 26 laskuun. Turun baana on paljon leveämpi ja pidempi kuin Malmin joka sekoitti jonkin verran loppuliu'n arvointia mutta ehjänä maahan tultiin.

Kahvilassa kahvia ja pullaa ja paluulennolle. SALPAan ajettiin radiaalia pitkin jonka jälkeen noustiin 2000ft TMA:lle. Taas laskelmasuunnistusta Salon kautta Kiikalan kentän päälle josta Vihdin VOR:lle. Sieltä matka jatkui Nummelan ja espoonlahden kautta NOKKA:n, josta Malmin kiitotielle 18 lopulta.

Päivän kierrokselta jäi hyvin käteen visuaalisuunnistuksen saloja ja tästä matka jatkuu eteenpäin. Muutaman kuvankin sain näpättyä ilmasta käsin

2 kommenttia:

Mikko kirjoitti...

Lensittekö koko matkalennon 2000ft korkeudessa?

Henri Karlsson kirjoitti...

Ei, tullessa oli hesan TMA:lle asti 2000ft, mennessä harjoiteltiin matalasuunistusta eli mentiin siinä 1000ft msl