torstai 8. toukokuuta 2008

8.5.2008 PIC-lennot

Pitkästä aikaa taas lennettiin kun tässä välissä ehdittiin jo vähän sairastellakin. Eilen oli perus Turku-käynti. Turun kenttä on vain niin mukavan oloinen että siellä on kiva käydä. Lyhyt reissu mutta tulipahan tehdyksi.
Tänään oli vuorossa lento Turkuun (taas!), jonne tehtiin läpäri ja jonka jälkeen Poriin laskuun. Turussa oli liikennettä melkoisesti, pari Ultraa, Ilmailuopiston Bonanza ja Finnairin Embraer 170 tekivät läpilaskuja ja lähestymisiä, mutta tästä selvittiin hyvin, piti tehdä ainoastaan yksi ympyrä vasemmalle edellä menevän ultran takia. Läpäri ja nokka kohti Poria. Pori näkyikin jo kaukaa ja laskussa ei ollut mitään ihmeellistä. Mutta sitten: ESSON Avgas-jakelupiste, ei neste eikä shell!!!!

Patrialla on vain kahteen jälkimmäiseen kortit, joten bensiiniä ei saanut. Piti tehdä uudet plaanit, eli Porista Tampereella jossa tankkaus ja takaisin Malmille. Tätä ennen tietenkin huolellinen laskelma siitä, että riittääkö bensiini perille ts. että tankeissa on laskun jälkeen vielä vähintään reservi 45 min lentoa varten. Eipä siinä, kahvit naamariin ja ilmaan ja hyvin päästiin tampereelle laskuun. Tankkauksen jälkeen jouduin osottamaan 10-15 min kentän päällä temppua vetävän Hornetin takia. Mutta oli hieno lentonäytös ja ilmainen. Loppumatkassa ei olut mitään kumempaa.

Ensiviikolla alkavat taas teoriat, tällä kertaa käydään ATPL-tason general navigationia.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ootko ehtiny ottaa lisää hyvejä kuveja? :-)

Henri Karlsson kirjoitti...

Jotakin on otettu, mutta ei oikein voi laskuista ja lentoonlähdöistä kuvia ottaa kun yksin oon ollu liikkellä. Joka tapauksessa lisään uusia :)

Anonyymi kirjoitti...

Muistetaanpa lukea sitä AIP:tä ennen vieraille paikoille menoa, sieltä se Esso ois selvinny. Ja vaikka koneen kirjassa ei ole Esson korttia, dispätsiltä kannattaa kysästä!

Anonyymi kirjoitti...

Jep, olisipa hauska tietää moni esim. ko. koulussakin loppujen lopuksi tutustuu kohteenaan olevaan kenttään muuten kuin karttamielessä... :D
tsot tsot!!
Ennen oli ennen, mutta nyt on kyllä tietoa tarjolla jopa Suomenkin kentiltä riittävästi ja helposti!! Oppiihan sitä tietty kantapään kauttakin...